A Christmas Prince

by - Saturday, December 02, 2017

Oh yes it's Christmas festive and as always it's time for a sweet fairy tale syory. And yes I have always love Christmas movie. Ooopps sorry terguna bahasa rojak. Dah jadi habit pulak πŸ˜… tadi aku baru je tengok new Christmas movie di Netflix. Macam biasalah aku kan selalu cair dengan mamat British ni. Tak tahulah kenapa, memang macam ni dari dulu lagi πŸ˜„


This movie is about Amber (Rose McIver)  diberi tugasan untuk buat satu cover mengenai seorang Prince Richard (Ben Lamb) yang penuh dengan scandal. Biasalah omputih kan, handsome and rich.. Always have women throw themselves bla bla bla


Hari yang sepatutnya press con tu diadakan, Prince Richard ni tak datang so terpaksalah cancel press con tu tapi Amber ni pulak tak nak balik dengan tangan kosong so dia curi-curi masuk ke dalam istana. Tapi pihak sana pulak dah salah faham ingatkan dia ni tutor kepada Princess Emily (adik Prince Richard). 


So Amber pun go with the flow je, asalkan dia dapat cover story. Masa nilah dia jumpa Richard, rupanya Richard nilah yang rampas teksi Amber masa kt airport. Masa ni serious dia berjambang macam gelandangan je. 


Esoknya Amber jumpa Richard tak lepas pandang sebab tetiba jadi handsome takde jambang hahaha masa nilah Amber start kenal siapa Richard yang sebenarnya. Semua cover story pasal Richard kaki perempuan semua tu tak betul. Suddenly Emily tahu siapa Amber ni tapi dia simpan rahsia tu dengan syarat Amber tulis cerita yang baik-baik pasal abang dia. Biasalah budak kan. 


Richard ni ada cousin, Simon yang nak rampas takhta and ex-girlfriend, Sophia yang giler spotlight. Richard tak nak jadi raja tapi Sophia ni force Richard naik takhta dan nak kahwin dengan dia. But at the same time, Richard and Amber dah start to have feeling towards each other.


So one day, Sophia geledah barang Amber dan dia jumpa satu document yang boleh menghalang Richard dari naik takhta. Dan Amber pun kantoi yang dia ni sebenarnya wartawan.


What happens next? Dapat ke Richard naik takhta? Dan macam mana hubungan dia dengan Amber lepas tu? Ini semua kena tengok sendiri. Kalau aku cerita sampai habis tak syoklah pulak kan ;)


xoxo

You May Also Like

18 comments

  1. Sama! Onie suka gak Christmas movie ni. Cerita dia happening-happening gitukan. Tak sabar tunggu Christmas movie 25hb ni,hihi

    ReplyDelete
  2. Saya bukan kaki tengok movie or drama ni. Tapi kadang-kadang bosan, tengok jugak lah movie omputih especailly jenis yang macam ni

    ReplyDelete
  3. Macam best cerita ni.. nak tgk juga la.. bila dah berfamily ni. Jarang dpt tgk movie mcm ni. Asyik tgk cartoon 611 πŸ˜…

    ReplyDelete
  4. Best ni citer ni...ala nak kena tgk sebab nak tau ending.

    ReplyDelete
  5. Ala tgh kusyuk baca entri sekali kena tengok sendiri. Haha. Best pula jln cerita movie nie. Mcm kena search kat tenet je nnti nk tau ending.

    ReplyDelete
  6. Christmas seem a lot of nice movie to watch. Is time to buy ticket and date in cinema. hehe

    ReplyDelete
  7. Macam best pulak cita nie, nak kena tengok nie..

    ReplyDelete
  8. Tgk dari entri u memang u suka movie Inggeris kan? Selamat menonton citer2 best masa XMas

    ReplyDelete
  9. oh cite ni. my mum really love this story.

    jom la join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

    ReplyDelete
  10. hi kak, followed u here tau #29

    ReplyDelete
  11. wah macam best je cerita dia..tak pernah tengok lagi

    ReplyDelete
  12. Alaa. Boyfriend tak suka tengok cerita cinta (padahal takde BF pun. Hehe). Kita layan jugak cerita macam ni. Neflix lg best dr Iflix kan?

    ReplyDelete
  13. I love movies like that, thanks for introducing, gonna watch it soon!

    ReplyDelete
  14. Oh this one is good! I love to watch this kind of movie, will check it out. Thanks for the infor.

    ReplyDelete
  15. Erra Kyra is here!^^ TQ so much for your information and sharing. btw, Love ur blog! keep blogging<3

    ReplyDelete
  16. haha wahhh christmas prince, judging by the name, i can tell many girls would love to watch.

    ReplyDelete
  17. Ok menarik cerita ni. Wahh excited ika nk tengok oit.

    ReplyDelete
  18. Dekat pawagam ke netflix nie? ish ish berebut kuasa la pulak dorang nie

    ReplyDelete